09/04/2019

Церковна школа – осередок розвитку духовних цінностей села Рогізне

Саме з такою назвою проект незабаром розпочнеться у селі Рогізне Демидівського району. Спільними зусиллями місцевого священика о. Ростислава, бібліотекаря Інни Пограничної та голови ГО «Сприяння розвитку села» Сергія Щербатюка було підготовлено проектну заявку, що отримала підтримку благодійної організації «Львівська освітня фундація». 

Ідея започаткувати недільну школу для дітей з’явилась у священика церкви Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП відразу після початку служіння в Рогізному. Отець Ростислав має досвід відкриття недільної школи на попередньому приході, тому сумнівів не виникало, що це потрібна і важлива справа. 


Втілення проекту «Церковна школа – осередок розвитку духовних цінностей села Рогізне» дозволить наблизити Церкву до дітей, краще зрозуміти всі особливості церковних таїнств. Недільна школа при храмі потрібна як повітря. І не тільки для дітей, але й для дорослих. Відправляючи дитину в школу, батьки сподіваються, що вчитель зробить те, що не змогли, не встигли чи не зуміли зробити вони. І тому недільна школа це невеликий вклад у пізнання істини дітьми. 

Протягом наступних шести місяців в рамках проекту відбудуться просвітницькі заходи, духовні читання, конкурс дитячого малюнка на духовну тематику, різноманітні майстер-класи, спортивні змагання. Також буде організовано пізнавальну екскурсію.

Немає коментарів:

Дописати коментар