23/08/2019

Організація з Демидівки приєдналася до Національної мережі ОГС

Співпраця між громадськими організаціями дасть змогу більш ефективно впроваджувати принципи демократії в Україні та покращить становище верств, які є членами або користувачами послуг громадських організацій. В цьому переконаний Сергій Щербатюк, голова ГО «Сприяння розвитку села». 
Тому він відгукнувся на пропозицію ініціативної групи зі створення Національної мережі ОГС та приєднатися до відкритого Меморандуму. Таким чином громадська організація «Сприяння розвитку села», заснована у 2015 році як локальна ініціатива для стимулювання розвитку одного населеного пункту Демидівського району перетворюється на стабільно діючу організацію Рівненської області. 
«Зараз, коли в Україні вектор подальшого розвитку став не певним, організації громадянського суспільства повинні діяти особливо злагоджено. Для того, щоб впливати на державотворчі процеси, впроваджувати принципи демократії, розвивати суспільство на засадах верховенства права та високих соціальних стандартів – потрібна синергія громадського сектору. Це потрібно як на всеукраїнському, так і на місцевому рівнях», - зазначає Сергій Щербатюк. 
Досвід країн Європейського Союзу переконливо свідчить: наявність національної мережі організацій громадянського суспільства є запорукою визнання їх провідної ролі у вирішенні актуальних суспільних питань та відстоюванні прав людини, вагомого внеску у розвиток людського капіталу та економічної спроможності громад. 

Як зазначають члени ініціативної групи, створення Національної мережі може стати важливим каналом горизонтальної комунікації та механізмом впровадження інновацій та дозволить організаціям громадянського суспільства України: 
- ефективно формулювати спільну позицію щодо актуальних питань суспільного розвитку; 
- стати паритетним учасником діалогу з владою на місцевому та національному рівнях; 
- свідомо впливати на визначення пріоритетів діяльності донорських організацій.

Немає коментарів:

Дописати коментар