30/08/2019

Учні недільної школи відвідали з екскурсією місто Луцьк

Група дітей недільної школи при Свято-Різдво-Богородичній парафії УПЦ (ПЦУ) села Рогізне Демидівського району взяла участь в екскурсії в місто Луцьк.

Ранком 30 серпня перед від’їздом, учасників екскурсії благословив священик Ростислав Гронь. Потім діти у супроводі дорослих вирушили в дорогу.

Екскурсійний огляд розпочався із відвідин замку Любарта, де учні недільної школи відвідали залишки найстарішої мурованої споруди міста - собору Івана Богослова. Після цього оглянули споруди замку - три вежі, піднялись на мури, відвідали унікальний музей дзвонів.

Потім вихованці недільної школи завітали до Петропавлівського костелу, де ознайомились із історією храму та дізнались про історію католицизму на Волині. Собор святих апостолів Петра і Павла був складовою частиною оборонної системи Луцька. Тому він і обріс масивними вежами з бійницями. Дивно, але за потужними стінами заховані три підземні поверхи, які давали можливість у безпеці пережити будь-яку атаку і облогу.

Наступна зупинка була у самісінькому центрі міста. Тут знаходиться Свято-Троїцький кафедральний собор – одна з центральних і найбільших культових споруд Луцька. Його золоті куполи можна побачити з багатьох віддалених місць Луцька, а мелодію дев'яти дзвонів чутно майже з усіх куточків міста. Відвідавши собор під час богослужіння, легко відчути умиротворення і душевну гармонію, насолодившись красою й майстерністю багатих внутрішніх розписів, а також чудовими співами церковного камерного хору.

Далі на дітей очікували відвідини Волинської православної богословської академії, тут всі пообідали і мали змістовну екскурсію. Це вищий духовний навчальний заклад закритого типу, який готує священно- і церковнослужителів, працівників єпархіальних управлінь Української Православної Церкви (ПЦУ). Заклад був заснований як семінарія у 1795 році.

Завершилась поїздка екскурсією по Луцькому зоопарку, який славиться багатством видів тварин і красивими алеями. Тут мешкають леви, ведмеді, благородні олені, бізони, антилопа, лами, дикобрази, фазани, павичі, чорні лебеді, єнотовидні собаки та безліч інших цікавих тварин.

Всі учасники екскурсії повернулись додому із великою кількістю позитивних емоцій та вражень.










Захід відбувся завдяки підтримці БО "Львівська освітня фундація" в рамках реалізації громадською організацією "Сприяння розвитку села" проекту "Церковна школа – осередок розвитку духовних цінностей села Рогізне".

Немає коментарів:

Дописати коментар