26/09/2019

Відбулася презентація збірника краєзнавчих матеріалів

26 вересня 2019 р. у читальному залі Центральної бібліотеки Демидівської селищної ради відбулася презентація збірника краєзнавчих матеріалів, підготовленого проектом "Історичні екскурси в урочищі Шанків Яр".

Авторами-упорядниками видання стали дослідниця історії Волині Тетяна Яцечко-Блаженко, археолог Антон Панікарський та автор проекту Сергій Щербатюк.

Над матеріалами робота кипіла з травня 2019 року, при цьому використовувались напрацювання минулих років.

В книгу увійшли статті про історію дослідження археологічної пам'ятки "Хрінники 1", нині відомої як Шанків Яр. В науково-популярному форматі розкривається культурне розмаїття та багатство спадщини Демидівського району.
Завдяки кропіткій наполегливій роботі дослідників вдалось відшукати у європейських архівах унікальні світлини, які зображають сцени життя і побуту давно минулих часів, історичні пам'ятки краю. Наприклад, випадково вдалось встановити відповідність фотографій раніше невідомого храму церкві у селі Дубляни. Ціла серія світлин зображає церкву в селі Вовковиї. Також є можливість оцінити багатство і вишуканість палаців у Вербні і Більчі.



Всі матеріали і фотографії доступні он-лайн на сайті http://shankivyar.org.ua. Книга буде цікава історикам, краєзнавцям, студентам та учнівській молоді.


Проект "Історичні екскурси в урочищі Шанків Яр" реалізується громадською організацією "Сприяння розвитку села" за підтримки Українського культурного фонду.

Немає коментарів:

Дописати коментар