17/06/2020

Запускаємо молодіжну раду: змінюємо свою громаду

Сьогоднішня зустріч з активною молоддю поклала старт проєкту «Вільний простір в Демидівській ОТГ». Враховуючи карантинні обмеження, захід відбувся в онлайн-форматі і об’єднав молодих людей з різних населених пунктів нашої громади.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки перемозі ГО «Сприяння розвитку села» у конкурсі грантів, організованому управлінням у справах молоді та спорту Рівненської облдержадміністрації. Очікується, що до кінця року буде створено комфортний простір для діяльності молодіжної ради – проведення майстер-класів, тренінгів, семінарів, організації кінопоказів, профорієнтаційних заходів.

Голова ГО «Сприяння розвитку села» Сергій Щербатюк розповів  молоді про принципи реалізації молодіжної політики в умовах децентралізації, ознайомив з дорожньою картою створення молодіжної ради у Демидівській об’єднаній територіальній громаді. Проєкт дозволить створити креативний майданчик у селищі, де молодь буде з користю проводити вільний час, підвищувати обізнаність і розвиватися, спілкуватися з однолітками і втілювати в життя свої ідеї. Звісно, зараз свої корективи вносить карантин, тому доведеться поки що обмежитись онлайн-заходами. Однак до кінця року сподіваємось запустити «Вільний простір» як і задумано – в приміщенні колишнього кафе створити всі умови для проведення молодіжних заходів.


Досвідом створення і діяльності молодіжних рад поділилися Максим Волович, голова Молодіжної ради при Рівненській облдержадміністрації та Віта Костюк, голова Молодіжної ради при Смизькій селищній раді. Спікери розповіли про засади діяльності молодіжних консультативно-дорадчих органів, можливості для реалізації ініціатив і творення якісної молодіжної політики.

Демидівський селищний голова Віктор Іщук запевнив, що селищна рада не лишатиметься осторонь і докладатиме максимум зусиль для налагодження тісної співпраці, голос молоді обов’язково буде почутий. Також голова побажав учасникам зустрічі наснаги, креативності та плідної праці.

По завершенню зустрічі учасники озвучили свої ідеї щодо покращення та розвитку молодіжного життя в громаді. Ми віримо, що саме ці активні молоді люди стануть лідерами молодіжного руху та будуть гідно представляти свої інтереси не тільки в громаді, а і поза її межами.

Проєкт "Вільний простір у Демидівській ОТГ" виконується громадською організацією "Сприяння розвитку села" за фінансової підтримки управління у справах молоді та спорту Рівненської обласної державної адміністрації. Зміст публікації є винятковою відповідальністю громадської організації "Сприяння розвитку села" і не обов'язково відображає точку зору управління у справах молоді та спорту Рівненської обласної державної адміністрації.

Немає коментарів:

Дописати коментар