31/01/2021

Створено інтерактивну карту контейнерів для збору сміття та вторсировини Демидівської територіальної громади

У Демидівській територіальній громаді завершилась реалізація проєкту "Підвищення екологічної культури в громадах-учасниках міжмуніципальної співпраці шляхом запровадження збору твердих побутових відходів", що об’єднав чотири місцеві ради, комунальне підприємство, навчальні заклади і громадський сектор. Реалізовувався проєкт за фінансової підтримки з обласного бюджету в рамках щорічного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад - розмір гранту склав 180 тис. грн.

ГО "Сприяння розвитку села" долучилась до діяльності та розробила інтерактивну карту контейнерів для збирання твердих побутових відходів та контейнерів для роздільного збирання, окремо для скла, пластику, паперу, що знаходяться в зоні обслуговування місцевого комунального підприємства. Громадські активісти у співпраці із представниками селищної ради здійснили аналіз розміщення таких об'єктів, зафіксували розташування, характеристики і технічний стан кожного з них. Завдяки використанню безкоштовних ГІС-технологій на основі Google Maps створено інтерактивний ресурс, який допоможе жителям громади здати на переробку вторсировину, а представникам місцевої влади - поліпшити контроль за мережею місць для збору сміття.

В подальшому на карту буде додано інформацію щодо місць розташування пунктів прийому вторсировини, а також місця встановлення контейнерів для збирання небезпечних відходів в складі побутових від населення.

 

З пропозиціями щодо наповнення бази пунктів прийому вторсировини або у випадку виявлення неточностей на карті просимо звертатися електронною поштою rogiznengo@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар