01/03/2019

«ПУЛЬС. Перезавантаження 3.0» - тренінг для грантерів Проекту

Протягом двох днів, 27-28 лютого 2019 року, в Києві пройшов Всеукраїнський тренінг для грантерів проекту ПУЛЬС «ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ 3.0». Захід в рамках Проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)» організували Асоціація міст України  та  IREX, суб-партнер Проекту ПУЛЬСУ.
Учасники - 150 представників 71 громади з 17 областей України. Це  - команди бібліотекарів та громадських організацій, які будуть проводити у своїх громадах інформаційні заходи з децентралізації та залучення громадян до процесу прийняття рішень.
Однією із учасниць є Клесівська ОТГ, де громадська організація "Сприяння розвитку села" та Карпилівська бібліотека сформували робочу групу у складі Ярослава Щевича та Валентини Романчук.

27 лютого відбулось відкриття заходу. Про мету та головні завдання тренінгу розповіла менеджер програм IREX/ПУЛЬС Любов Квасюк.
Протягом двох днів учасники тренінгу працювали у різних групах під керівництвом провідних експертів з питань децентралізації. Вони обговорили проблемні питання реформи у різних сферах місцевого самоврядування.

На заході учасники вчилися налагоджувати комунікацію та взаємодію в громаді, висвітлювати процес децентралізації, сприяти побудові спроможних громад, залучати інвестиції, а також реалізовувати проекти в громадах.
 




Проект USAID PULSE «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» впроваджує Асоціація міст України. Співпрацю пілотних громад координує партнер проекту – IREX.

Немає коментарів:

Дописати коментар