22/05/2019

ПУЛЬС: У Карпилівці обговорили інструменти взаємодії ОМС і громадян

21 травня в Карпилівській публічній бібліотеці (Клесівська ОТГ) відбувся третій захід проекту ПУЛЬС, який реалізує бібліотека разом з ГО Сприяння розвитку села.

Цього разу відбулися навчання та обговорення з експертами двох важливих тем. Спочатку Руслана Стасюк, експертка Асоціації міст України, розповіла про практичні інструменти взаємодії мешканців громади з органами місцевого самоврядування. Відтак присутні дізналися про платформу електронної демократії e-dem.tools та сервіс “Відкрите місто”, де кожен мешканець громади-учасниці може повідомити про проблему ЖКГ та відстежувати її виконання онлайн.

Поговорили також і про громадські обговорення та електронні петиції. Клесівська ОТГ є однією з нечисленних громад, які мають свій статут. І саме у ньому детально описано ключові засоби та способи впливу мешканців громади на рішення селищної ради та виконавчого комітету. Запрошуємо усіх зацікавлених ознайомитися зі статутом за посиланням: http://klesivska.gromada.org.ua/more_news2/
Лекція та її обговоренням з Русланою Стасюк завершилися перервою та неформальним спілкування за кавою, протягом якого присутні подякували їй за цікавий виступ та приїзд з Рівного.

Опісля почалася друга частина події, присвячена бюджетному процесу нашої громади. Її відкрила своїм виступом Катерина Бондар, начальника фінансового відділу селищної ради, а доповнив Андрій Ведров, провідний юрист селищної ради. Ця частина теж викликала великий інтерес учасників і завершилася жвавим обговоренням.

Ознайомитися з матеріалами презентації бюджетного процесу КСР можна за цим посиланням: https://drive.google.com/open?id=0B8vStBK5xT2PMlpIXzNRMGFHbHdpZGswWVJ0NVp4b0lhMUZr

Цей захід проекту відвідали також Юлія Заєць та Наталя Мартинюк з громадського об'єднання, створеного у Клесові.

Захід відбувся в рамках проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», що виконується Асоціацією міст України в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.

Немає коментарів:

Дописати коментар