27/10/2020

У Демидівській ОТГ пройшов турнір з робототехніки «ROBO-RACES»

27 жовтня в смт Демидівка відбувся турнір в з робототехніки «ROBO-RACES», учасниками якого стали учні опорного закладу Демидівський ліцей. Захід проведено спеціалістами навчальної лабораторії «STEAM-lab» (м. Рівне) на базі молодіжного центру Вільний простір.

Протягом тренінгу учасники ознайомилися з елементами набору та програмним забезпеченням LEGO Mindstorms. Збудували свого першого робота, отримали базові навички з конструювання та програмування роботів. Ознайомилися з роботою моторів і сенсорів набору.

Учасники об’єдналися у п’ять команд і зібрали своїх роботів, які потім позмагалися у перетягуванні та швидкості подолання дистанції. В процесі змагання неодноразово вдосконалювали свої розробки і змагалися на винахідливість і нестандартне мислення. Молодь залишилась задоволеною турніром і багато хто задумався над майбутнім фахом у сфері ІТ або програмування.





Проведення заходу стало можливим завдяки перемозі громадської організації «Сприяння розвитку села» у конкурсі ініціатив, що проводиться Ресурсним центом ГУРТ.

Ініціатива Meet and Code проводиться за фінансування корпорації SAP. В Україні Meet and Code реалізується Ресурсним центром ГУРТ, який у партнерстві з TechSoup впроваджує Програму технологічної підтримки НПО України.


Немає коментарів:

Дописати коментар