01/12/2020

Про участь у форумі "Сила Села 2020"

23-25 листопада пройшла найбільша онлайн-подія, присвячена розвитку сільських територій під час кризового 2020-го року - форум “Сила Села 2020/Rurals Rules 2020”: локальні рішення глобальних проблем.

Глобальні кризи накривають Україну: спочатку війна, потім пандемія, викликана нею економічна криза, наростаючі зміни клімату. Протистояти цим викликам важко, але в нас поступово з`являються локальні рішення, які здатні пом`якшити вплив глобальних проблем на людей навколо.

Життя в часи кризи - епідемічної, економічної та екологічної ставить багато запитань, провокує багато роздумів та кидає безліч викликів. Та разом з цим всім криза - своєрідна зона розвитку, де часто народжується багато хороших ідей та локальних рішень, які здатні пом’якшити вплив глобальних проблем на життєдіяльність людей.

На форумі "Сила Села 2020" обговорили те, як переживають кризу українські села та які рішення народжуються тут. Саме сільські території мають потенціал запропонувати найбільш стійкі та екологічні рішення і практики, тому сільський дискурс варто вивести на рівень з урбаністичним та включити його до соціальних інновацій.



Саме у 2020-му році багато людей переїхали з міст в села у пошуках більш безпечного та екологічного життя. Про те, яким став цей рік для українського села, які можливості для локальних громад принесла криза та чого загалом навчив цей досвід поділилися і представники ГО "Сприяння розвитку села".

Немає коментарів:

Дописати коментар