17/02/2023

Представники трьох молодіжних рад області взяли участь у навчальному тренінгу

16 лютого 2023 року в м. Рівне відбувся тренінг для представників молодіжних-консультативно дорадчих органів Демидівської, Смизької та Сарненської територіальних громад. В заході взяли участь 23 учасників і учасниць.

Для молодих людей у невеликих громадах важливий розвиток та зовнішня підтримка, адже рівень можливостей там значно менший, ніж у великих містах. Саме цю проблему взялася вирішувати команда громадської організації «Сприяння розвитку села» в рамках проєкту «Посилюємо локальні консультативно-дорадчі органи у малих громадах – зміцнюємо активізм серед ВПО-молоді».

Ключовою метою проєкту є розвиток та згуртованість молодіжних консультативно-дорадчих органів та навчання нових практичних кейсів для роботи з внутрішньо переміщеними особами.







Існує стереотипна думка про те, що молодіжна рада – це своєрідний гурток, де молоді люди просто “тусуються” та організовують розважальні заходи. Проте це не так. Молодіжні ради створюються при органах місцевого самоврядування для того, щоб молодь могла донести до влади свою думку та знайти спільні варіанти вирішення проблем молоді в громадах.  Молодіжна рада є консультаційно-дорадчим органом при голові громади або місцевій раді. Члени молодіжної ради напрацьовують для місцевої влади рекомендації, програми чи проєкти рішень, що допомагають розвитку молодіжної політики в громаді. Наприклад, при формуванні бюджету громади можуть вносити свої пропозиції а при плануванні різноманітних програм надають рекомендації щодо врахування в них інтересів молоді. Таким чином місцева влада може почути думку молоді, а молодь запропонувати сучасні методи ведення молодіжної політики.

Молоді люди навчались на теми «Що таке молодіжна рада?», «Історія молодіжних рад», «Як приймати рішення в громаді, якщо ти не депутат і не міський голова», «Функції молодіжної ради», «Що таке «ефективна молодіжна рада»?», «Що таке адвокація та адвокаційні кампанії, і навіщо цим займатися?».


Проєкт реалізується ГО «Сприяння розвитку села» за підтримки ГО «Платформа Публічної Дипломатії» та National Democratic Institute. Фінансування є можливим завдяки щирій підтримці американського народу через USAID - US Agency for International Development та за інформаційної підтримки Ради з молодіжних питань при Президентові України

Немає коментарів:

Дописати коментар