27/10/2019

Завершився перший технотабір у Клесівській ОТГ

В минулий четвер, 17 жовтня, відбувся останній запланований захід події Klesiv School Tech Bootcamp `19. Загалом протягом технотабору відбулося 2 майстер класи з робототехніки, 2 майстер класи з адитивних технологій виробництва та практики 3D друку, 2 зустрічі школярів з ІТ-фахівцями, протягом яких діти дізналися про сучасну ІТ-галузі та поспілкувалися на актуальні їм питання. 

Все стало можливим завдяки зацікавленості Інни Тріщук, вчительки інформатики, активній громадянській позиції Ярослава Щевича і керівництва Клесівської школи-ліцей та Клесівської селищної ради. Загалом технотабір відбувся на кошти ініціативи Meet and Code, які вдалося залучити з компанії SAP. Клесівська селищна рада оплатила з місцевого бюджету один з майстер-класів робототехніки та допомогла з супутніми організаційними витратами. 

Про робототехніку дітям розповідали та показували викладачі STEM-школи Inventor, м. Рівне. Про 3D друк - Михайло Грушевський та колеги з 3D Print Rivne. На ІТ зустрічі Лідія Ващик розповіла про професію веброзробника та провела майстер клас зі створення веб-сторінки. А власне виконавцем всього проєкту є наша ГО "Сприяння розвитку села". 
Цей технотабір був однією з 1200 подій Meet and Code по всій Європі протягом Європейського тижня коду. Ви можете переглянути всі фото та допис про подію у Клесові на ФБ-сторінці fb.me/schoolTechBootcamp19 . А ще підглянути як все було в інших локаціях в Україні та Європі за хештеґами #meetandcode2019 і #meetandcode . 

Загалом нашу подію в Клесові відвідали 73 учні віком від 8 до 16-ти років. З них, 15 - з Карпилівки, 4 - з Карасина, близько третини від усіх учасників - дівчата. Можна сміливо сказати, що сучасне освітнє свято для школярів Клесівської громади вдалося! Дехто з учасників навіть зазначив: "Це було круть!" :-) 










Дякуємо усім, хто допоміг його провести та чекаємо на зустрічах наступного Meet and Code у інших школах!

Немає коментарів:

Дописати коментар