12/04/2020

Волонтеримо разом: це круто!

Друзі, ми раді поділитися з вами чудовою новиною: наш проєкт з підтримки і розвитку молодіжного волонтерства у Демидівській об'єднаній територіальній громаді отримав підтримку від Львівської освітньої фундації! Наша ініціатива була відібрана разом із ще 25-ма іншими з різних регіонів України - від Івано-Франківщини до Луганщини. Зокрема, у Рівненській області буде реалізовуватись 3 проєкти (Дубно, Демидівка і Смига).

У Демидівській об’єднаній територіальній громаді мешкає 11157 жителів, зокрема, у селах Копань, Глибока Долина і Рогізне – 1040 жителів (з них 128 – діти). Жителі сіл Копань і Глибока Долина є прихожанами церкви Святої Покрови Православної Церкви України, жителі села Рогізне – церкви Пресвятої Богородиці Православної Церкви України. В обох церквах служить отець Ростислав. Мешканці сіл зацікавились діяльністю недільної школи, яка була заснована минулого року в селі Рогізне за підтримки БО "Львівська освітня фундація". Саме тому виникла ідея нового проєкту, яка полягає у вирішенні проблеми духовного виховання підростаючого покоління, долучення молоді до волонтерських ініціатив і розвиток активної життєвої позиції у місцевих жителів.

Проєктом передбачається наближення молоді до старшого покоління, яке відчуває нестачу уваги і турботи, що з однієї сторони сприятиме вихованню молоді у дусі терпіння, взаєморозуміння і підтримки, а з іншої – покращить емоційний стан самотніх мешканців.

Немає коментарів:

Дописати коментар