11/10/2020

У Демидівці відкрився молодіжний центр "Вільний простір"

Здійснилася багаторічна мрія демидівської молоді мати приміщення для активного спілкування, творчих зустрічей і цікавого дозвілля. У п'ятницю, 9 жовтня, відбулося відкриття молодіжного центру «Вільний простір». Кого там чекають та які заходи планують?

Демидівський молодіжний центр «Вільний простір» розмістився у приміщенні колишнього банно-прального комбінату, біля комунгоспу (вул. Миру, 35). Це декілька кімнат з новеньким ремонтом і відповідним обладнанням. Зокрема, ігрова — з настільними іграми, просторий зал — з м’якими диванами, великим телевізором і акустичною системою.

Облаштування молодіжного центру відбулось завдяки фінансовій підтримці Демидівської селищної ради та допомозі працівників КО "Добробут" Демидівської селищної ради. А ще 37,5 тисяч гривень ГО "Сприяння розвитку села" отримала як переможець на реалізацію відповідного проєкту з обласного бюджету. Він стосувався саме облаштування молодіжного простору.






Відкриттям молодіжного центру місцева влада хоче забрати хлопців і дівчат з-під магазинів і барів, які є місцями сумнівних зустрічей. А саме — запропонувати їм значно цікавішу альтернативу дозвілля і реальні можливості для розвитку. Центр плануватиме свою роботу і оприлюднюватиме завчасно всі заходи. Тож щонайменше регулярно тут можна переглянути цікаві фільми і пограти у настільні ігри.

Невдовзі ж планують запровадити різні гуртки, приміром, з програмування чи фотоклуб. У планах також — майстер-класи, творчі зустрічі з відомими людьми, поетичні, музичні, танцювальні вечори, профорієнтаційні зустрічі, дебати. І навіть кава з селищним головою!

Вже цієї неділі, 11 жовтня, в центрі пройшла перша зустріч: голова ГО Сприяння розвитку села Сергій Щербатюк провів тренінг "Освітні можливості та інструменти участі для молоді", під час якого учасники дізналися про актуальні можливості у сфері неформальної освіти, програми для розвитку і підвищення компетенцій.

А ще з членами Молодіжної ради при Демидівській селищній раді обговорили заходи на найближче майбутнє, пограли в настільні ігри та облаштували бібліотечку вільного простору "Бібліобар".




Проєкт «Вільний простір у Демидівській ОТГ» виконується громадською організацією «Сприяння розвитку села» за фінансової підтримки управління у справах молоді та спорту Рівненської обласної державної адміністрації. Зміст публікації є винятковою відповідальністю громадської організації «Сприяння розвитку села» і не обов'язково відображає точку зору управління у справах молоді та спорту Рівненської обласної державної адміністрації.

Немає коментарів:

Дописати коментар