21/04/2019

Майстер-клас з розпису писанок у селі Рогізне

«Писанка – це неповторне багатство, яке треба берегти як безцінний скарб і пишатися ним перед усім світом». (Олександр Довженко). Писанка з давніх-давен була священним оберегом-символом України, яку дарували на Великдень з побажаннями щастя.

21 квітня, напередодні найвеличнішого християнського свята Великодня, у селі Рогізне Демидівського району, в церкві Різдва Пресвятої Богородиці проведено майстер-клас з писанкарства. Діти - вихованці недільної школи дізналися про історію виникнення писанки – символу нового життя, воскресіння Бога, відродження природи.
Майстрині Мар'яна Теслюк та Яна Павловець ознайомили з різними техніками розпису яєць, нанесення воску, особливостями орнаментів та значенням символів. Діти спробували розмалювати писанку, яка стане не лише прикрасою і оберегом, а ще й чудовим подарунком. Після цього діти долучились до створення колажу "Великодній кошик" - використовуючи уяву і кольорові олівці намалювали свою унікальну креативну писанку та створили велику яскраву аплікацію.





Величне свято Господнього Воскресіння – не за горами, а учасники майстер-класу уже готові до зустрічі з ним.

Захід відбувся в рамках проекту "Церковна школа - осередок розвитку духовних цінностей села Рогізне", що є частиною програми "Розвиток волонтерства в громадах" БО "Львівська освітня фундація".

Немає коментарів:

Дописати коментар