16/05/2019

Український культурний фонд підтримав науково-просвітницький проект

Раді повідомити, що Український культурний фонд підтримав наш проект "Історичні екскурси в урочищі Шанків Яр".

Український культурний фонд — державна інституція, створена у 2017 році для сприяння розвитку культури і мистецтв України. Його мета — підтримувати культурне розмаїття та інтеграцію української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду спрямовується та координується Міністерством культури України, підтримка культурних проектів здійснюється на конкурсній основі.

Суть проекту полягає у приверненні уваги широкої громадськості до унікальної археологічної пам'ятки Західної України: урочища Шанків Яр, де археологи знайшли багатошарове поселення, на якому найбільш ранні знахідки датуються ІV тисячоліттям до н. е. (мідний вік), а заключні етапи заселення - середньовіччя. Незважаючи на вагоме історичне і культурне значення, пам’ятка чим рік все більше руйнується, хоч в літній сезон туди приїжджають тисячі туристів, які не мають можливості повноцінно познайомитися з контекстом та цінністю цього місця.


Проектом передбачається створення умов для збереження культурної спадщини села Хрінники через проведення історико-краєзнавчої роботи з місцевими жителями і молоддю, проведення краєзнавчого лекторію, організації пересувної виставки та встановлення інформаційних щитів і вказівників.

Сума гранту від УКФ становить 218,8 тис грн, кошти можна буде спрямовувати лише на затверджені статті витрат. Реалізація проекту розпочнеться у травні і триватиме п'ять місяців.

Немає коментарів:

Дописати коментар