26/03/2021

Юрій Харчук взяв участь у форумі «Коаліції активістів - плюси, мінуси, підводні течії» (м. Тернопіль)

Представник громадської організації "Сприяння розвитку села" Юрій Харчук взяв участь у форумі «Коаліції активістів - плюси, мінуси, підводні течії», який проходив 25-26 березня у м. Тернопіль. Захід організований Освітньо-аналітичним центром розвитку громад.

З активістами працювали досвідчені тренери, кожен з яких презентував свій блок питань. Робота форуму розпочалася з розгляду важливої теми – «Що таке коаліція ОГС і для чого вона може бути потрібна вашій громаді?», яку презентував Тарас Хавунка, голова Львівського регуляторного хабу.

Експерт на прикладі коаліції Реанімаційний Пакет Реформ презентував суть та структуру коаліції, як об’єднання кількох громадських організацій. Пан Тарас наводив багато практичних кейсів, завдяки чому учасники могли наочно побачити специфіку роботи коаліції.

Також розглянули організаційну структуру коаліції та процес планування її діяльності. З учасниками заходу працював Василь Томчишин, співзасновник Коаліції ГО "Тернопільський центр реформ", який ділився досвідом створення, діяльності та іншими «секретами» роботи першої коаліції у Тернопільській області. Тренер проаналізував кожен з етапів, які проходить коаліція з моменту появи задуму щодо її створення. Також експерт розповів  про ресурси, які потрібні для роботи коаліції крізь призму донорських програм підтримки. 

Юрій Харчук так описав свої враження від участі у форумі:

Я отримав неймовірні емоції, оскільки дізнався про можливість коаліцій громадських організацій і ініціатив задля розбудови громадянського суспільства, їх роль і приклади вдалих об'єднань. Ми обговорили, які бувають ризики й проблеми при консолідації сил в такі альянси, а також як їх можна уникнути та побороти.



Відкриттям для мене були розповіді від Наталії Клочун (програмна консультантка Європейського фонду за демократію в Україні) та Оксани Дащаківської (представниця міжнародного фонду “Відродження”) про можливості реалізації своїх ідей і проєктів через міжнародні фонди. Їх розповіді довели, що закордонні гранти - це не утопія, а реальна річ, яку можна отримати, якщо чітко обгрунтувати свій проект.

Такі заходи неабияк надихають об'єднуватися, розвивати громаду, а також себе самих.

Немає коментарів:

Дописати коментар