27/06/2021

У Демидівці пройшов БУРчик - волонтерська акція із облаштування кіпростору під відкритим небом

Минулий тиждень був активний і змістовний для активних жителів Демидівки. Адже у селищному парку проходила акція, яка не залишила байдужим нікого. Саме тут минулого року облюбували проводити кінопокази під відкрити небом і тут збирається місцева молодь.

Тому цього року вирішили формат таких зустрічей підтримати і зробити більш зручним. Для цього бракувало стаціонарного екрану. Завдяки гнучкій комунікації з місцевою владою, підходящий об'єкт швидко знайшли. Також швидко знайшлась і грантова підтримка - завдяки координаторці осередку в нашій області програми "Будуємо Україну разом" Вікторії Костюк ми отримали невеличкий грант на будматеріали. Частину будівельних матеріалів надала безкоштовно приватний підприємець Світлана Король, за що їй велике спасибі!

Протягом кількох днів у парку кипіла робота - стіну підготували спеціальною грунтовкою. Потім потрібно було створити рівну площину. Адже на пробному кінопоказі були помітні дефекти, що заважали насолоджуватись переглядом фільму. Для вирівнювання поверхні використали пінопласт, листами якого покрили стіну. Після цього на поверхню нанесли склосітку та два шари клею. Завядки цьому поверхня буде міцна і витривала до впливів. Найвідповідальніший етап - фарбування, для якого обрали спеціальну фарбу високого рівня стійкості. В такому стані стіна справді схожа на великий кіноекран!

Команда ініціаторів дякує всім, хто допоміг у проведенні БУРчика, а це:

Молодіжна рада при Демидівській селищній раді,

КЗ "Центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" ДСР,

ГО "Сприяння розвитку села"

та нашим волонтерам - Сергій Щербатюк, Василь Березюк, Анастасія Дишкант, Володимир Колесник, Олег Козуб, Роман Якимюк, Тарас Курсик, Олена Сунічук.






Перший кінопоказ на оновленій локації заплановано вже на День молоді, який відзначається 27 червня. Ми сподіваємося, кінопростір під зорями буде популярний і запропонує молоді селища веселий і змістовний відпочинок. У планах команди - проведення тематичних вечорів кіно великих режисерів та подальше облаштування території.

“БУРчик в Демидівці” відбувся в рамках реалізації програми «Мріємо та діємо», що впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується міжнародною організацією IREX в партнерстві з програмою Будуємо Україну Разом.

Немає коментарів:

Дописати коментар