14/12/2021

«Вільний кіноPROSTIR» у числі найкращих практик молодіжної роботи у 2021 році

За результатами обласного конкурсу визначено кращі практики молодіжної роботи на Рівненщині – 2021. Вони обрані у п’ятьох номінаціях. До обласної комісії надійшло майже два десятка креативних ідей з усіх куточків області, які були реалізовані цьогоріч. Учасники надіслали свої презентації, а вже обласна комісія визначила найкращі.

«Конкурс кращих практик молодіжної роботи на Рівненщині наочно демонструє той потужний потенціал, який є у молодіжній роботі на різних рівнях, – відзначила заступник начальника управління молоді та спорту Рівненської ОДА Наталя Чигир. – Особливо приємно, що у конкурсі беруть участь і перемагають представники малих громад – невеликих міст та селищ. Такі практики сприяють підвищенню якості молодіжної роботи на всіх рівнях».

У номінації «Підтримка молодіжних проєктів та ініціатив, забезпечення участі молоді в житті громади» визначено два переможця, серед них - проект «Вільний кіноPROSTIR», у рамках якого у парку смт Демидівка створено постійнодіючу локацію для організаціі кінопоказів, трансляцій культурних подій, спортивних змагань, проведення інтерактивних заходів.

Трішки історії (згадаймо, як це було😀)

Вперше парк став місцем проведення кінопоказів під відкритим небом у 2020 році, в рамках реалізації молодіжного проєкту. Ця ініціатива викликала значний інтерес у жителів селища, заходи відвідували батьки з дітьми, молодь, люди поважного віку, особи з інвалідністю. Сеанси проводилися регулярно, для показів обирали кінострічки за підсумками голосування. Зважаючи на карантинні обмеження, кінопокази стали чи не єдиним загально доступним заходом.

У 2021 році молоді активні люди вирішили відновити сезон кінопоказів. Для якісної організації процесу команда дійшла до висновку, що слід створити зручні умови для організації показів. Одна із основних технічних перепон – кіноекран. Наявний потребував значних фізичних зусиль у його розгортанні та складанні, що потребувало залучення кількох фізично міцних осіб. Не завжди вдавалося вчасно і правильно забезпечити розгортання екрану. Тому зійшлися на думці, що слід облаштувати стаціонарний проекційний екран на стіні будівлі. Такою будівлею після консультацій з керівництвом селищної ради було визначено котельню ПП «Тепло-Енергія».

Для реалізації практики була задіяна молодь смт Демидівка у співпраці з Молодіжною радою при Демидівській селищній раді та ГО «Сприяння розвитку села». Залучено грант програми «Будуємо Україну Разом» (5700 грн). Кошти спрямовано на придбання обладнання та облаштування літнього кіноекрану (придбання будівельних матеріалів). Залучено кошти партнерів – приватних підприємців і власників магазинів будматеріалів (3500 грн). Всі роботи виконувалися на волонтерській основі.

У селищному парку створено постійно діючу локацію для організації кінопоказів, трансляції культурних подій, спортивних змагань, проведення інтерактивних заходів. Зменшено негативний вплив вуличного середовища на підростаючу молодь завдяки організації культурних заходів. Розширено можливості для проактивної частини населення у плані створення простору для зустрічей, спілкування, обговорення подій.



Немає коментарів:

Дописати коментар