21/04/2022

ГО "Сприяння розвитку села" долучається до партисипативної інвентаризації зелених зон в Демидівській територіальній громаді

Сьогодні відбулась ознайомча зустріч в рамках проєкту "Прозора та партисипативна система інвентаризації зелених зон в Україні: iTree4UA", що впроваджується ГО "Український екологічний клуб "Зелена Хвиля". Перемогу у грантовому конкурсі здобула наша організація, протягом 2022 року у співпраці з Демидівською селищною радою здійснюватиметься впровадження інструменту i-Tree Eco (США).
В Демидівській територіальній громаді більше 20 га парків і скверів, біля 3400 га лісів. Ефективне управління починається з повного всеохоплюючого володіння інформацією про зелені ресурси. Тому інвентаризація таких територій вкрай важлива.
Проєкт "Прозора та партисипативна система інвентаризації зелених зон в Україні: iTree4UA" має на меті забезпечити повну функціональність інструменту i-Tree Eco (США) для повноцінного використання в усіх громадах України задля оцінки екосистемних послуг дерев у кількісному та грошовому виразі. Проєкт має створити аналітичні та технологічні передумови для запуску інтерактивної та прозорої системи інвентаризації міських дерев в Україні на основі технологій i-Tree для отримання переваг місцевих громад та навколишнього середовища під загрозою зміни клімату.






Пілотний проєкт здійснюється у рамках проєкту “Прозора та партисипативна система інвентаризації зелених зон в Україні: iTree4UA” за координації ГО УЕК “Зелена Хвиля” та за фінансової підтримки US Forestry Service International Programs у партнерстві з Davey Tree Expert Company (розробники продуктів i-Tree у США) 

Немає коментарів:

Дописати коментар