29/03/2022

Для всіх бажаючих проводять безкоштовні курси з надання першої домедичної допомоги

Вирішальне  значення для збереження життя і здоров’я потерпілих має вчасне і правильне надання першої медичної допомоги. Головне – навчитися правильно діяти в перші секунди після виявлення потерпілого, щоб зберегти йому життя до прибуття лікарів.
У Демидівці, Козині, Хрінниках, Рогізному проведено серію тренінгів з надання першої домедичної допомоги. Інструктори навчають основам серцево-легеневої реанімації, як зупиняти критичні кровотечі, накладати турнікети та джгути. Заняття мають переважно практичну складову та мінімум теорії. Також учасникам розповідають, що має бути в аптечці у кожного і як правильно користуватися засобами першої допомоги.
"В умовах бойових дій "швидка" може не доїхати вчасно. Тому важливо, щоб люди, присутні на місці події, вміли коректно надавати домедичну допомогу до приїзду медиків", — зазначає Галина Друк, волонтерка-медик.
Тренінги — безкоштовні. Участь у них беруть всі охочі за умови попередньої реєстрації.

Ця діяльність здійснюється у рамках проєкту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу».

Немає коментарів:

Дописати коментар