30/05/2022

Волонтери навчалися користуватися інструментом i-Tree Eco

Завершилось навчання волонтерів з польових інвентаризаційних робіт та введення даних на платформі i-Tree Eco. В рамках двотижневого курсу учасники, серед яких були і представники Демидівської територіальної громади, ознайомилися з інструментами i-Tree Eco та -Tree Canopy, принципами роботи та переліком показників для збору польових даних.
Наступним етапом буде проведення виїздів на ділянки для пілотних інвентаризацій, під час яких буде зібрано дані та сформовано звіти.
Інструменти i-Tree створені у 2006 році як результат спільної роботи USDA Forest Service, Davey Tree Expert Company, The Arbor Day Foundation, Society of Municipal Arborists, International Society of Arboriculture (США), Casey Trees, та SUNY College of Environmental Science and Forestry (США). Програмний пакет доступний для відкритого використання в США та країнах Європи. На основі польових даних та моделювання програма оцінює структуру зелених насаджень та екосистемні послуги у одиницях виміру та грошовому еквіваленті. В переліку екосистемних послуг - поглинання вуглецю, продукування кисню, затримка вологи в ґрунті, очищення повітря тощо.





Пілотний проєкт здійснюється у рамках проєкту “Прозора та партисипативна система інвентаризації зелених зон в Україні: iTree4UA” за координації ГО УЕК “Зелена Хвиля” та за фінансової підтримки US Forestry Service International Programs у партнерстві з Davey Tree Expert Company (розробники продуктів i-Tree у США)

Немає коментарів:

Дописати коментар