09/06/2022

У нас кипить робота: БУР табір в Демидівській ОТГ

У Демидівську територіальну громаду завітав БУР-табір! На 10 днів нашу місцевість заполонити молодіжний двіж, неймовірна енергія і волонтерський рух. І це відбувається не просто так: 20 молодих людей з усієї України, а також США і Швейцарії, приїхали взяти участь у облаштуванні житла для внутрішньо переміщених осіб.
Основна мета БУРу, як культурно-освітнього проекту – допомогти молодим українцям бути більш відповідальними, самостійними, ініціативними, показати, що будувати Україну може кожен починаючи з себе і тільки разом.
Команда волонтерів об'єднала зусилля із місцевою владою, громадською спільнотою, комунальниками, навчальними закладами і ще багатьма-багатьма доброчинцями. Адже стоїть амбітна мета - за 10 днів таборування вдихнути життя у покинуті сільські хати, пристосувавши їх для комфортного життя сімей переселенців. Таких хат дві - у селах Глибока Долина і Лопавше. Власники житла розуміють, які складні часи настали, і надали будинки для ремонту і подальшого проживання сімей.

БУР, насамперед – це проект про об’єднання молоді заради спільної практичної роботи і ментальної цілі: аби ми не просто говорили, що хтось щось погано робить на верхах, а щоб самі брали і робили на місцях. Серед нас є представники зі всіх регіонів, тут присутня вся Україна в розрізі віковому, професійному, соціальному, - зазначає місцева координаторка Настя Дишкант.



Окрім відбудовчої функції, табори БУРу мають також культурно-освітній характер. Важливо, що молодь фізично працює до 16-ї години, а після обіду в них заплановані майстер-класи, подорожі, зустрічі з цікавими людьми, концерти, тренінги, які підсилюють лідерські якості волонтерів.
Це такий довгостроковий проєкт, тому що декому потрібно тут і зараз вимурувати стіну, вставили вікно – бачити конкретний результат, але ми ще й культурно-освітня організація. Згадуючи минулі подібні рухи, ти бачиш який це має вплив аж сьогодні. Тому якщо те, що ми робимо сьогодні дасть свої плоди через 10-20 років, якщо діти, учні, студенти, які перебували з нами понесуть ці ідеї далі, перебуваючи з нами в такому щирому середовищі, то можна вважати, що почнеться наша українська реальність без радянського менталітету. Ми будуємо Україну в усіх аспектах, ми не лише “матеріальні” будівельники.




Будь-хто може приєднатись до волонтерського руху БУР: потрібно заповнити анкету на сайті організації й приїхати на табір (волонтерам забезпечують всі умови: харчування, дорогу, проживання, культурно-освітню програму).

Немає коментарів:

Дописати коментар