26/06/2022

іTree4UA: під час 3 польового виїзду проінвентаризували дерева лікарняного парку

У п'ятницю, 24 червня, команда волонтерів працювала на території парку Демидівської центральної районної лікарні. Основний медичний заклад громади має великий парк, що займає площу близько 2 га. Ця зелена зона не лише виконує екосистемну функцію, продукуючи кисень і очищуючи повітря, а й допомагає формувати комфортний простір для швидшого одужання пацієнтів. Тут панує спокійна невимушена атмосфера, на території є дитячий ігровий майданчик, спортивні тренажери, квітники.
В рамках проєкту "Прозора та партисипативна система інвентаризації зелених зон в Україні: іTree4UA" волонтери оглянули і за допомогою приладів зафіксували параметри (а це 12 різних показників) більше 50 дерев. Наприклад, для фіксації точних координат кожного дерева застосовували навігатор Garmin, а для вимірювання розмірів крони використали точні лазерні далекоміри Bosch.
Наступним етапом стане обробка зібраної інформації та підготовка до внесення у програму i-Tree Eco. Також команда збирає інформацію про показники погоди, що дозволить отримати дуже точні показники надання екосистемних послуг зеленими зонами нашої громади.




Участь молоді демонструє простоту використання програмних засобів для проведення інвентаризації дерев і допоможе швидко і ефективно просувати саме такий спосіб обліку зелених зон в Україні.

Пілотний проєкт здійснюється у рамках проєкту “Прозора та партисипативна система інвентаризації зелених зон в Україні: iTree4UA” за координації ГО УЕК “Зелена Хвиля” та за фінансової підтримки US Forestry Service International Programs у партнерстві з Davey Tree Expert Company (розробники продуктів i-Tree у США)

Немає коментарів:

Дописати коментар