25/06/2022

Завдяки співпраці з БО "УОП" посилюємо гуманітарну підтримку внутрішньо переміщених осіб

У Демидівській територіальній громаді від початку повномасштабного вторгення росії в Україну знайшли безпечний притулок 750 внутрішньо переміщених осіб. Люди, рятуючись від реальної небезпеки, прибували із Київської, Чернігівської, Харківської, Луганської, Донецької, Миколаївської, Херсонської та інших областей. Згодом частина переселенців змогла повернутися додому, але на даний час на теренах громади залишаються близько 540 ВПО.

ГО "Сприяння розвитку села" за фінансової підтримки благодійної організації "Українська освітня платформа" долучилася до надання гуманітарної допомоги найменш захищеним категоріям ВПО, головним чином, сім'ям з маленькими дітьми, особам з інвалідністю та похилого віку, одиноким батькам і матерям. Починаючи з березня, регулярно здійснювалася закупівля продуктів харчування, які видавалися у смт Демидівка та розвозилися за запитами у села; засобів гігієни, дитячих підгузників, засобів індивідуального догляду. Було вирішено ряд кризових ситуацій по облаштуванню умов для приготування їжі при поселенні сімей у вільні будинки (придбання електроплиток, чайників, подовжувачів).





Продовжуємо надавати посильну підтримку кафе "У Гаріка", де внутрішньо переміщені особи отримують одноразове комплексне гаряче харчування. Сюди поставляються продукти харчування - м'ясо, фарш, овочі, макарони, крупи. У березні-квітні тут харчувалися щодня до 120 осіб, зараз - близько 50.

Немає коментарів:

Дописати коментар