30/08/2022

Енергію сонця спрямують на вирішення локальних проблем

У Демидівській територіальній громаді реалізується проєкт із часткового заміщення споживання електроенергії у закладах соціальної сфери. Таких закладів два - Демидівський ліцей та КНП "Демидівська ЦРЛ". 

В рамках проєкту буде встановлено обладнання сонячних електростанцій на дахах, відремонтовано деякі вузли системи енергозабезпечення, забезпечено школу і лікарню альтернативним джерелом електроенергії для нагріву води. Це дозволить заощадити бюджетні кошти на оплату електроенергії комерційним структурам, зробить внесок у боротьбу з глобальним потеплінням. Також важливо відзначити, що заклади є важливими складовими ланками системи забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб, яких у Демидівській тергромаді від початку війни прийнято більше 760 осіб.





На сьогодні це перший приклад застосування сонячної енергії в закладах соціальної сфери Демидівщини. За грантові кошти вже придбано обладнання для встановлення трьох систем (18 фотоелектричних модулів і 3 інвертори для перетворення постійного струму в змінний).

Проект співфінансується урядами Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини через Вишеградські гранти Міжнародного Вишеградського фонду. Місія фонду полягає в просуванні ідей сталого регіонального співробітництва в Центральній Європі.

The project is co-financed by the Governments of Czechia, Hungary, Poland and Slovakia through Visegrad Grants from International Visegrad Fund. The mission of the fund is to advance ideas for sustainable regional cooperation in Central Europe.

Немає коментарів:

Дописати коментар