15/09/2022

"Під лежачий камінь вода не тече": провели зустріч з активом ВПО у Демидівці

Змінюватися самим і змінювати приймаючу громаду. З таким наративом пройшла зустріч 13 вересня з активними представниками ВПО-спільноти Демидівської територіальної громади. Можна займатися волонтерством, організовувати культурні заходи, групи самопідтримки, долучатися до збору допомоги потребучим сім'ям чи ЗСУ. Головне - не сидіти склавши руки.

Можливі шляхи гуртування обговорили разом із гостями - Вікторією Костюк з БФ "Рокада" та представниками ініціативної групи ВПО з м. Дубно Світланою та Миколою. Вікторія поділилася ключовими напрямками діяльності фонду, можливостями для внутрішньо переміщених осіб. А Микола зі Світланою розповіли про становлення активної спільноти переселенців у Дубні, налагодження співпраці з різними організаціями та благодійниками. В той же час звернули увагу і на разючу відмінність у співпраці влади та громадськості в Демидівці і Дубні, висловивши слова вдячності за сприяння активностям ВПО-спільноти у Демидівській ТГ.

В рамках зустрічі відбулося обговорення та формування конкретних пропозицій щодо поліпшення громадських просторів у Демидівці, шляхів вирішення проблеми з малою кількістю місць для занять спортом, фізичною активністю. Разом із заступником селищного голови сформували ряд пропозицій щодо покращення таких умов у місцевому парку, заручилися підтримкою комунального підприємства. Вже найближчим часом команда планує розпочати роботи над облаштуванням мультифункціонального спортивного простору.









Проєкт впроваджується ГО «Сприяння розвитку села» за підтримки проєкту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Немає коментарів:

Дописати коментар