18/12/2019

Лілія Скальська взяла участь у навчальній майстерні інтерпретації спадщини

З 12 по 15 грудня у м. Яремче Івано-Франківської області пройшла навчальна майстерня інтерпретації спадщини в рамках проєкту "Спадщина для розвитку: підвищення громадської участі у збереженні та використанні потенціалу спадщини місцевих громад". У заході взяла участь представниця ГО "Сприяння розвитку села" Лілія Скальська. Навчальний захід проведено Агенством з розвитку приватної ініціативи.

В рамках програми заходу відбулась презентація мережі ОГС для підтримки громад зі спадщиною GoHeritag, знайомство зі зразковими практиками на прикладі проєктів "Тартаків/Tartak" та Поморянський замок. Для реалізації заходів зі збереження і розвитку спадщини учасники здійснили аналіз стейкхолдерів, визначення провідної теми (ідеї) та підтем для інтерпретації, дізналися про основи крауд-фандингу. 

Наступний етап - виконання домашнього завдання з підготовки робочого проєкту із залучення місцевих мешканців та органів влади до збереження спадщини.











Проєкт «Спадщина для розвитку» стане доброю нагодою створити ефективні практики управління й інтерпретації спадщини на засадах громадської участі в Україні, використовуючи підхід детально викладений у нашому посібнику. Для цього організовано навчання ОГС для розробки та втілення планів інтерпретації спадщини з активним залученням громад. Фактично, набуті знання дозволять учасникам проекту (ОГС та малим громадам) знайти відповіді на питання – Що, Чому і Як робити із власною спадщиною. Більш того, проєкт запропонує грантову підтримку ініціативам ОГС щодо інтерпретації місцевої спадщини конкретних громад на засадах громадської участі, наприклад, фестивалів, толок, краудфандингу тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар