13/10/2020

Пройшов онлайн-тренінг "Кодуй на здоров'я!"

12 жовтня в рамках ініціативи Meet and Code проведено тренінг "Кодуй на здоров'я!". Захід відбувся в режимі онлайн-конференції із дотриманням карантинних вимог.

Тренерами виступили представники інноваційної лабораторії STEAM Lab Володимир Левшенюк та Михайло Грушевський, які мають більше 5 років досвіду у сфері 3D-друку та 3D-моделювання. Учасники тренінгу ознайомилися із основними принципами об'ємного друку, прикладами прорамного забезпечення, в якому можна здійснювати 3D-моделювання. Насправді, розробити модель не складно, головне - не боятися експериментувати та фантазувати.

Михайло та Володимир беруть участь у соціальних проєктах: розробили багато потрібних і унікальних речей. Українська абетка шрифтом Брайля, тактильно зчитувальне доміно, лото для роботи з аутизмом, генератор шрифту Брайля, кубики, тактильний календар та багато іншого. Лише завдяки 3D-друку всі ці розробки стали реальністю.




Також учасники долучились до процесу - в онлайн режимі пройшли шлях розробки моделі, завантаження файлу в принтер, налаштування та запуск процесу друкування виробу.

Захід відбувся в рамках тижня програмування ЄС та ініціативи Meet and Code, що впроваджується за підтримки Ресурсний центр ГУРТ: Портал суспільно активних громадян у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Stifter-helfen der Haus des Stiftens за фінансування SAP.

Немає коментарів:

Дописати коментар