24/06/2022

іTree4UA: другий польовий виїзд з інвентаризації зелених зон у Демидівській територіальній громаді

23 червня група волонтерів відвідала з польовим виїздом село Пляшева, де в рамках проєкту "Прозора та партисипативна система інвентаризації зелених зон в Україні: іTree4UA" провели інвентаризацію дерев на території НІМЗ "Поле Берестецької битви". 

Національний історико-меморіальний заповідник “Поле Берестецької битви” – основний меморіальний комплекс козацької слави України, який знаходиться між селами Пляшева та Острів на Рівненщині, де в 1651 році відбулася битва між козацько-селянським військом гетьмана Богдана Хмельницького та польською шляхтою. Ансамбль заповідника розташований на острові Журавлиха, де на початку ХХ століття було створено меморіальний комплекс, побудований на честь подвигу козаків та селян, полеглих у битві під Берестечком.

На острові волонтери зібрали дані про 78 дерев різних видів, зокрема, дуб звичайний, туя західна, липа серцевидна, осика, вишня звичайна, верба біла та інші.






Пілотний проєкт здійснюється у рамках проєкту “Прозора та партисипативна система інвентаризації зелених зон в Україні: iTree4UA” за координації ГО УЕК “Зелена Хвиля” та за фінансової підтримки US Forestry Service International Programs у партнерстві з Davey Tree Expert Company (розробники продуктів i-Tree у США)

Немає коментарів:

Дописати коментар