22/06/2022

іTree4UA: на Демидівщині проводиться пілотна інвентаризація зелених зон

У Демидівській територіальній громаді відбувся перший польовий виїзд з інвентаризації зелених зон. Волонтери разом із координаторами відвідали рекреаційну зону поблизу Хрінницького водосховища і відповідно до спеціально розробленої методики описали майже 90 дерев. Учасники фіксували точне місцезнаходження кожного дерева, діаметр та висоту стовбура, розміри та стан крони, рівень освітленості - загалом 12 параметрів. Опісля всі дані будуть внесені до програмного комплексу i-Tree Eco. Це дозволить сформувати базу даних і у формі аналітичного звіту оцінити корисність і кількість екосистемних послуг, які отримують люди від дерев.

- Даний проєкт дозволить власникам зелених насаджень більш ефективно управляти ними, адже це неможливо без володіння всією інформацією про ці об'єкти. В подальшому буде сформовано звіт та презентовано на сесії Демидівської селищної ради, - зазначила координаторка проєкту Анастасія Дишкант.


Зазначена діяльність відбувається у рамках проєкту "Прозора та партисипативна система інвентаризації зелених зон в Україні: іTree4UA", що був підтриманий в рамках відкритого Всеукраїнського конкурсу пілотних громад, проведеного ГО УЕК «Зелена Хвиля». i-Tree Eco дозволяє оцінювати низку екосистемних послуг дерев як у відповідних одиницях виміру, так і в грошах, що створює чудові можливості для адвокації важливості зелених зон у населених пунктах. Із 2006 року додаток широко використовується муніципалітетами не тільки в усіх штатах Америки, а й в країнах більшості континентів світу. 

- До діяльності можуть приєднатися всі бажаючі: учні та студенти, громадські активісти та просто небайдужі жителі громади. У нас заплановано ще два польові виїзди - у с. Пляшева та смт Демидівка. Деталі можна дізнатися на нашій фейсбук-сторінці або за телефоном 068-6212079, - розповіла комунікаційна менеджерка проєкту Ольга Щербатюк.






Пілотний проєкт здійснюється у рамках проєкту “Прозора та партисипативна система інвентаризації зелених зон в Україні: iTree4UA” за координації ГО УЕК “Зелена Хвиля” та за фінансової підтримки US Forestry Service International Programs у партнерстві з Davey Tree Expert Company (розробники продуктів i-Tree у США)



Немає коментарів:

Дописати коментар