29/10/2022

Кінопокази у Демидівці продовжили у безпечному форматі

Гарна традиція проводити затишні кінопокази не згасає у Демидівці. Тут молодіжна спільнота протягом останнього місяця провела серію теплих зустрічей, під час яких спілкувалися на важливі теми, переглядали цікаві стрічки, обговорювали побачене. Відкритий кінотеатр став свого роду комунікаційним майданчиком для гуртування небайдужих демидівчан.
Важливо, що ініціатива не оминула і внутрішньо переміщених осіб - таких у нашій громаді є чимало і спільні активності стали вже регулярними. Якщо влітку проводили толоки, малювали мурал на селищному стадіоні, то вже тепер всі разом зібралися на дружні кіноперегляди. Звісно, довелося враховувати безпекові виклики: часто неприємностей завдавала повітряна тривога. Тому було прийнято рішення перенести кіносеанси у безпечне укриття в місцевій школі. Так народився "безпечний кінотеатр".
Такі заходи сприяють налагодженню позитивних товариських відносин, руйнуванню негативних стереотипів, покращує залученість ВПО, особливо молоді, до життя приймаючої громади.
Сподіваємося, такі заходи будуть і надалі регулярними у нашому селищі!

"Я думаю, що людина, яка хоче себе реалізувати, зможе це зробити і в Демидівці, і в Харкові. Тому не можу лишатися осторонь таких цікавих справ!" - зазначила одна із активних учасниць заходів, Світлана із Харківської області. Вона приїхала до нас у квітні і за цей час стала прикладом для багатьох місцевих і приїзжих.

Проєкт фінансується Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН) у рамках грантової програми з підтримки ініціатив переселенців, що впроваджується ГО "КримSOS".

Немає коментарів:

Дописати коментар